Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادگاه عالی بنگلادش حکم به تعطیلی بیش از ۲۳۰ واحد تولیدی داد که مسئول آلودگی شدید رودخانه "بوری‌گانگا" محسوب می‌شوند و این واحدها اغلب در زمینه دباغی، نساجی، رنگرزی و تولید پوشاک فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، از حدود دو دهه پیش واحدهای تولیدی نساجی به خصوص کارگاه‌های دباغی و رنگرزی پارچه عامل اصلی آلودگی شدید رود بوری‌گانگا شناخته می‌شوند که در جنوب شهر داکا، پایتخت بنگلادش، جریان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال‌ها پیش بررسی‌های کارشناسان و فعالیت حامیان حفاظت از محیط زیست آشکار کرده بود که غلظت بالای فلزاتی چون سرب و کروم در آب رود بوری‌گانگا ناشی از فعالیت این واحدهای تولیدی است که اغلب به الزامات زیست‌محیطی بی‌اعتنا هستند.

"تاگس‌شاو"، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان روز گذشته (سه‌شنبه) گزارش داد که با حکم دادگاه عالی بنگلادش ۲۳۱ بنگاه تولیدی که در آلودگی‌های زیست محیطی سهم زیادی دارند بایستی تعطیل شوند.

دادگاه عالی بنگلادش از مسئولان محلی خواسته برق، گاز و آب لوله‌کشی این واحدها را قطع کنند. در میان این بنگاه‌های تولیدی شماری کارخانه لاستیک‌سازی نیز وجود دارند.

کمیسیون دولتی حفاظت از رودخانه‌های بنگلادش تصمیم دادگاه را "یک موفقیت عظیم" خوانده که موقعیت ماموران و مسئولان محلی در برخورد با کارخانه‌داران پرنفوذ را تقویت می‌کند.

سرازیر شدن پسماند و فاضلاب کارخانه‌های حومه داکا به رودخانه بوری‌گانگا در یک دوره طولانی باعث شده که این رود در جایگاه آلوده‌ترین رودخانه جهان قرار بگیرد.

مطابق برآورد سازمان دیده‌بان حقوق بشر تنها دباغی‌های این منطقه روزانه بیش از ۲۱ هزار مترمکعب فاضلاب آلوده به سرب، کروم و مواد شیمیایی به رودخانه بوری‌گانگا سرازیر می‌کنند.

با افزایش فشارها و اعتراض‌های بین‌المللی از سال ۲۰۱۷ واحدهای دباغی از حریم رودخانه به مکان‌های دیگر منتقل شدند اما چنان که وکیل شاکیان به "تاگس‌شاو" گفته همچنان تعداد زیادی از آنها به طور غیرقانونی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

بنابر این گزارش بنگلادش دومین کشور تولیدکننده محصولات نساجی و پوشاک در جهان به شمار می‌رود. نیروی کار ارزان و سهل‌گیری نهادهای نظارتی، بنگلادش را به بهشت بسیاری از برندهای مشهور تبدیل کرده است. با این حال فعالیت سازمان‌های حقوق بشری و برخی حوادث مانند آتش‌سوزی در ساختمان‌های فرسوده واحدهای تولیدی در سال‌های اخیر اوضاع را تا حدی تغییر داده است.

به گزارش دویچه‌وله، دولت بنگلادش در سال‌های اخیر تلاش برای حفاظ از آب و دور کردن صنایع و واحدهای تولیدی آلاینده از کنار رودخانه‌ها را افزایش داده است. بخشی از برنامه‌های دولت جلوگیری از ساخت و ساز بدون مجوز و تخریب ساختمان‌های غیرمجاز در حریم رودخانه‌ها بوده است. تنها در سال گذشته میلادی ۴۰۰۰ ساختمان بدون مجوز در کلان‌شهر داکا توسط ماموران تخریب شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگي آب بنگلادش آلاینده واحد تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند

معاون اقتصادی استاندار کرمان، گفت: با وجودی که شرکت‌های بزرگ استان را موظف کردیم تا نیازهای خود را داخل استان کرمان تامین کنند اما این کار را نمی‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، امیر حسن‌زاده صبح امروز در جلسه رفع موانع تولید شهرستان زرند، با بیان اینکه به جد پیگیر رفع موانع واحدهای تولیدی در استان هستیم و مهمترین اولویت استان در حوزه اقتصادی است، اظهار داشت: در استان کرمان باید توجه به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط همانند شرکت‌های بزرگ باشد.

وی با اشاره به اینکه در راستای حمایت از تولیدکنندگان استان، مصوبه‌ای در استان کرمان تصویب شده که شرکت‌های بزرگ استان را موظف کرده تا نیازهای خود را از واحدهای تولیدی داخل استان تامین کنند، ادامه داد: متاسفانه این فرهنگ هنوز در استان جا نیفتاده و شرکت‌ها خرید خود را از خارج از استان انجام می‌دهند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به نیاز برخی شرکت‌ها به واگن، بیان کرد: ما در استان کرمان کارخانه واگن‌سازی داری و متاسفانه شرکت‌ها نیاز خود را از داخل استان تهیه نمی‌کنند و تاکنون جلسات متعددی با شرکت‌های بزرگ اقتصادی برگزار شده تا کالاهای خود را از تولید داخل و شرکت‌های کوچک داخل استان تهیه کنند.

وی از برگزاری نمایشگاه‌هایی با حضور صنایع تولیدی غذایی، دانش بنیان، آی تی و قطعات خودروسازی در کرمان خبر داد و گفت: این نمایشگاه‌ها در راستای معرفی ظرفیت‌های استان و توسعه شرکت‌های پایین‌دستی برگزار می‌شود و از سوی دیگر ایجاد صنایع پایین‌دستی نیز توسط شرکت‌های بزرگ لازم است.

حسن‌زاده با اشاره ظرفیت‌های عظیمی که در استان کرمان در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی وجود دارد، بیان کرد: رسانه‌ها نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های تولیدی استان دارند و از این ظرفیت باید به صورت ویژه در استان کرمان بهره‌گیری کرد.

وی بر استفاده از ظرفیت C.I.S برای صادرات محصولات استان تاکید کرد و ادامه داد: تولیدکنندگان در بحث صادرات ریلی از ظرفیت این اتحادیه هم می‌توانند بهره‌گیری کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به اینکه تولید کالاهای صادرات محور مورد تاکید تولیدکنندگان قرار گیرد، بیان کرد: در راستای حمایت از تولید، تولیدکنندگان و صادرات تولیدات استان با وزارت خارجه رایزنی‌های لازم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی هم می‌توانند با رایزنان اقتصادی و سفرا ارتباط برقرار کنند، ادامه داد: مقرر شد دفتر امور خارجه استان در این حوزه فعال‌تر از گذشته عمل کند.

مهدی حسینی‌نژاد، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: رفع مشکلات واحد‌های تولیدی استان کرمان مورد توجه مسئولان استان از جمله استاندار است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های صنعتی و معدنی استان را موظف کردیم تا گردش مالی خود را به داخل استان بیاورند، ادامه داد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و واحدهای کوچک و متوسط استان، شرکت بزرگ استان موظف شدند تا‌ نیازهایشان را از داخل استان تهیه کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه به صورت موردی هم مشکلات فعالان اقتصادی و واحد‌های صنعتی و معدنی و تولیدی استان در حال پیگیری است، گفت: در راستای معرفی ظرفیت‌های صنعتی و معدنی استان، پیگیری‌های لازم برای حضور فعال تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های بین‌المللی انجام شده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • مشکلات و دغدغه های تولیدکنندگان ملارد پیگیری و حل شود
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • استقرار ۱۴۵ خانه بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی استان زنجان‌